Зазвичай на приготування пирога з куркою потрібно багато часу та інгредієнтів. Але відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів, як зробити смачну м'ясну закуску лише з п'яти інгредієнтів та за 30 хвилин.
Рецепт курячого пирога
Інгредієнти:
- Куряче філе зі стегон – 600 грамів
- Листкове тісто – 375 грамів
- Печериці – 350 грамів
- Цибуля – 2 штуки
- Спеції: сіль, перець та листя чебрецю – на смак
Приготування:
- Підготовка інгредієнтів для пирога не забере багато часу, тому, перш ніж приступити до неї, слід включити духовку на 220 градусів.
- Після цього необхідно зайнятися курячим м'ясом. Його потрібно порізати невеликими кубиками, а потім трохи обсмажити на олії. Потрібно лише кілька хвилин.
- У цей час слід очистити цибулю та порізати її дрібним кубиком.
- Покладіть подрібнену цибулю в сковороду до курки і тушкуйте 5-6 хвилин.
- Гриби потрібно нарізати не дуже дрібно та обсмажити на сухій сковороді, після чого додати до курки та перемішати всі інгредієнти.
- Через пару хвилин потрібно додати трохи листя чебрецю.
- Зніміть сковорідку з вогню, посоліть і поперчіть начинку для пирога і додайте трохи води.
- Перекладіть у форму для випікання.
- Розкатайте тісто так, щоб воно було на кілька сантиметрів більше ніж форма для запікання.
- Накрийте начинку тістом і притисніть його до країв форми.
- Верх пирога потрібно змастити соняшниковою або оливковою олією і поставити в духовку.
- Запікайте пиріг 15-20 хвилин.
- Після курячий пиріг можна одразу подавати на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт соковитих рублених котлет із курки.