Любителі капусти обов'язково повинні зробити на зиму одну смачну заготівлю, якою можна частуватися як на свята, так і кожен день. Як і морква по-корейськи, ця страва не відноситься до корейської кухні, але справа не в назві, а в смаку. Якщо ви любите буряк, часник і різні прянощі, то всі їх можна успішно поєднувати в цьому рецепті. Спробуйте і не пошкодуєте!
Капуста по-корейськи
Інгредієнти:
- Капуста – 1,5-2 кг
- Буряк невеликий - 2 шт.
- Часник - 5-7 зубчиків
- Вода – 1 л
- Перець горошком – 6-7 шт.
- Сіль – 2 стол.л.
- Цукор - 100 г
- Олія соняшникова - 100 г
- Оцет 9% - 150 г
- Гострий перець мелений за смаком
Поставте каструлю із водою на вогонь. Додайте масло і всі приправи окрім оцту і доведіть розчин до кипіння. Як тільки вода закипить, влийте оцет. Ще раз доведіть до кипіння та вимкніть вогонь.
Капусту та буряки складіть у ємність (каструля, відро) і залийте їх розсолом. Зверху на капусту поставте миску та якийсь прес. У такому положенні капуста має постояти 3 дні за кімнатної температури. Потім на добу потрібно поставити в холодильник.
Капусту можна їсти вже в такому вигляді, а якщо ви хочете зберегти її на зиму, тоді можна розкласти закуску у стерилізовані банки та закрити капроновими кришками.
Раніше повідомлялося, чим можна замінити в рецепті голубців рис та фарш.