Today.ua

Квашена капуста без оцту: секретний інгредієнт для приготування хрусткої та корисної закуски

У середині осені українські господарки масово заготовляють квашену капусту. Пропонуємо приготувати її із секретним інгредієнтом для більш пікантного смаку.

Квашена капуста багата на вітаміни, вона благотворно впливає на роботу кишечника. Краще саме солити, а не маринувати її, щоб продукція була кориснішою. Не забудьте, що для цієї мети підходить тільки капуста пізніх сортів. Її листя біле, а не зелене, як у салатної.

Інгредієнти:

Капусту потрібно дрібно нарізати ножем або спеціальним шаїнкуванням. Моркву натріть не велику тертку - її не повинно бути багато. Яблуко слід нарізати на слайси. Найкраще вибирати кислі сорти.

З'єднайте капусту з морквою та сіллю. Сильно м'яти не потрібно, просто перемішайте овочі між собою. Візьміть глибоку ємність - пластикове відро або звичайну трилітрову банку - і щільно укладіть капусту. Між шарами покладіть скибочки яблук. Якщо капуста дуже соковита, можна не доливати зверху воду, а якщо суха - додайте і поставте вантаж.

Квашена капуста повинна бути при кімнатній температурі 3-5 днів, а потім проткніть її дерев'яними шпажками - щоб вийшло зайве повітря. Через день можна відправляти банки в холодильник і насолоджуватися осінніми ласощами.

Також можна додавати до капусти журавлину, імбир, виноград і навіть перець чилі.

Квашену капусту зазвичай подають із зеленою або ріпчастою цибулею та олією. Смачного!

Чому квашена капуста виходить м'якою

Квашена капуста може вийти невдалою, якщо додати йодовану сіль – цього не можна робити. Якщо в продукті буде мало солі, продукт добре не прокваситься.

Всупереч поширеній думці, цукор не потрібно додавати в капусту при солінні. Він не корисний, до того ж з ним капуста не буде хрумкою.

Не можна квасити капусту у металевому посуді - вибирайте емальований, скляний або дерев'яний.

Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті квашені помідори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ