Today.ua

Квашені огірки на зиму: рецепт хрумких овочів без оцту та стерилізації

Квашені огірки як із бочки складно отримати у домашніх умовах. Є простий рецепт овочів, які готуються без оцту та стерилізації, і при цьому залишаються хрумкими. 

Трудомісткий процес консервування огірків на зиму можна спростити. Квашені овочі вважаються кориснішими, тому що для їх приготування не потрібно використовувати оцет. Зазвичай для закрутки необхідна стерилізація банок, але можна проігнорувати її без побоювання за свою працю.

Рецептом хрустких, соковитих та смачних огірків поділилися на YouTube-каналі Ukrainian Food. Кулінарний блогер навіть не замочує огірки – просто миє їх проточною водою та вкладає у чисті підготовлені банки. Багатьох може здивувати кількість солі – склянку 250 мл на 3-літрову банку.

Після того, як огірки будуть щільно укладені в банку, потрібно засипати сіль і залити звичайною холодною водою. Овочі повинні перебродити протягом трьох діб за кімнатної температури.

Потім слід злити розсіл - він більше не знадобиться. Потрібно почистити часник і пропустити через прес. У кожну банку господиня порадила покласти по 3 ст. л., а також листя хрону та парасольку кропу.

Залишається просто залити огірки в банці окропом і щільно закрутити кришками. Готово! Такі овочі можна спокійно зберігати в домашніх умовах протягом 2-3 років.

"Може бути, що кришки піддує, або навіть зірве. Це не страшно! Перекрутіть кришку, і ці огірки будуть хрумкими", - зазначила фуд-блогерка.

Нагадаємо, як приготувати консервовані огірки без маринаду, за найпростішим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ