Today.ua

Лікар розповів, як боротися з сезонною алергією на цвітіння

Весна може стати справжнім випробуванням для алергіків, чий організм гостро реагує на пилок рослин. Такі люди стикаються з постійною закладеністю носа, сльозоточивістю та чханням, що заважає у повсякденному житті. Тому медик дав кілька корисних порад українцям про те, як подолати симптоми алергії.

Лікар-імунолог, алерголог вищої категорії та кандидат медичних наук Олександр Назаренко в інтерв'ю виданню Уніан дав кілька рекомендацій людям, які страждають на сезонну алергію.

За словами експерта, весняна алергія – це хронічне захворювання, з яким може зіткнутися людина будь-якого віку. Медик нагадав, що головними симптомами алергії є нежить, кашель та чхання, закладеність носа, набряк та почервоніння очей, сухість та біль у горлі, висип та набряк м'яких тканин. Найчастіше вони більше схожі на прояв звичайної застуди, але при алергії немає підвищення температури тіла.

Як зазначив експерт, є два способи впоратися з алергією: симптоматичний та тривалий. У першому випадку лікарі призначають пацієнтам з алергією препарати, які знімають симптоми, а не лікують алергію, а у другому – тривалий період імунотерапії спеціальним спреєм.

"Для лікування потрібно від 5 до 7 років. Є й інший метод вакцинації - ін'єкційний. Ін'єкції потрібно робити щомісяця, цей процес лікування трохи швидше і займає від 3 до 5 років. Хоча в деяких випадках алергія може пройти і через 5-6 місяців. – все залежить від різних факторів”, – додав Олександр Назаренко.

Медик зазначив, що весняна алергія – це найчастіше реакція на цвітіння берези, пилок якої містить один із найнебезпечніших білків. І він може потрапити до організму людини з продуктами харчування. Наприклад, він є у персиках та яблуках, тому без термальної обробки вони небезпечні для людей з алергією на цвітіння берези.

Назаренко порекомендував людям із весняною алергією уникати прогулянок на вулиці у спекотну та суху погоду, а також частіше промивати ніс теплою мінеральною водою без газу.

Пропонуємо також дізнатися про те, що говорять медики про найкорисніші для здоров'я ягоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ