В багатьох українських родинах люблять готувати голубці. Але це досить трудомісткий і довгий процес, тому господині часто роблять їх лінивий варіант. І деякі додають секретний інгредієнт, який надає улюбленій страві ще більш насичений та оригінальний смак.
Ми поділимося рецептом апетитних лінивих голубців із секретним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- Фарш – 500 грамів
- Рис – 300 грамів
- Цибуля – 2 штуки
- Морква – одна штука
- Помідор – 1 штука
- Капуста – 1 качан середнього розміру
- Томатна паста – 1 столова ложка
- Соняшникова олія – 50 мілілітрів
- Сіль та перець – на смак
- Паприка – 2 чайні ложки
- Секретний інгредієнт: солодкий перець – 1-2 штуки середнього розміру
Приготування:
- Для початку потрібно підготувати овочі.
- Капусту слід помити, нашинкувати, посолити та перемішати.
- Помідори необхідно обдати окропом, зняти з них шкірку і порізати дрібно.
- Цибулю та перець – очистити та нарізати кубиком, а моркву очистити та натерти на великій тертці.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору.
- Додайте до неї солодкий перець та моркву.
- Перемішайте та обсмажте ще 2-3 хвилини.
- Після цього потрібно додати помідори, паприку, сіль і перець, перемішати і протушкувати 5 хвилин.
- Рис слід ретельно промити та перекласти у глибоку миску.
- Туди ж потрібно додати засмажку та злегка підсолений фарш.
- Добре перемішайте.
- У каструлю викладіть частину капусти, зверху додайте частину фаршу з овочами та рисом.
- Повторюйте шари, доки не закінчаться всі інгредієнти.
- Останнім шаром має бути капуста.
- Додайте томатну пасту в каструлю і залийте воду так, щоб верхній шар капусти не був покритий.
- Накрийте кришкою каструлю і поставте на вогонь.
- Після закипання тушити страву потрібно 20-30 хвилин.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт голубців по-закарпатськи без м'яса та рису.