Ліганці – давня українська страва, яку готують з картоплі та сиру, та без додавання борошна. Зовні вони схожі на ліниві вареники, але з начинкою.
Вареники без борошна
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- яйце
- 1 ч. л. сметани
- 300 г крохмалю
- 400 г сиру
- жовток
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- кріп
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити у мундирі. Як закипить вода, посолити та варити 30 хвилин на середньому вогні.
- У глибокій мисці змішати сир, жовток, щіпку солі, чорний перець і дрібно нарізаний кріп.
- Очистити відварену картоплю і роздавити до однорідності, додати яйце, сіль, чорний перець, сметану та крохмаль. Вимісити тісто – спочатку ложкою, потім руками. Кількість крохмалю потрібно регулювати самостійно – його може знадобитися як більше, так і менше.
- Відокремити шматочок тіста, розім'яти в невеликий коржик, у центр викласти сирну начинку, скріпити краї.
- На обробній дошці насипати трохи крохмалю та обкатати вареники.
- Вареники варити в підсоленій воді після закипання протягом 2 хвилин, перекласти в блюдо і додати вершкове масло.
- Найкраще подавати страву зі смаженою цибулею, шкварками та сметаною.
Пропонуємо спробувати приготувати картоплю по-селянськи. Шеф-кухарі розкрили два секретні інгредієнти.