Today.ua

Ліниві карпатські вареники без борошна: рецепт національної страви із картоплі та сиру

Ліганці – давня українська страва, яку готують з картоплі та сиру, та без додавання борошна. Зовні вони схожі на ліниві вареники, але з начинкою.

Вареники без борошна

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити у мундирі. Як закипить вода, посолити та варити 30 хвилин на середньому вогні.
  2. У глибокій мисці змішати сир, жовток, щіпку солі, чорний перець і дрібно нарізаний кріп.
  3. Очистити відварену картоплю і роздавити до однорідності, додати яйце, сіль, чорний перець, сметану та крохмаль. Вимісити тісто – спочатку ложкою, потім руками. Кількість крохмалю потрібно регулювати самостійно – його може знадобитися як більше, так і менше.
  4. Відокремити шматочок тіста, розім'яти в невеликий коржик, у центр викласти сирну начинку, скріпити краї.
  5. На обробній дошці насипати трохи крохмалю та обкатати вареники.
  6. Вареники варити в підсоленій воді після закипання протягом 2 хвилин, перекласти в блюдо і додати вершкове масло.
  7. Найкраще подавати страву зі смаженою цибулею, шкварками та сметаною.

Пропонуємо спробувати приготувати картоплю по-селянськи. Шеф-кухарі розкрили два секретні інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ