Котлета по-київськи – це досить складна, але неймовірно смачна страва, яку можна зустріти навіть у меню ресторану. Але й приготувати її власноруч також можна. Для цього варто використовувати більш простий та швидкий рецепт.
Рецепт лінивих котлет по-київськи
Інгредієнти:
- Куряче філе – 600 грамів
- Яйце – 1 штука
- Крохмаль – 1 столова ложка без гірки
- Твердий сир – 100 грамів
- Часник – 1 зубчик
- Вершкове масло – 50 грамів
- Кріп – 1 пучок
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Куряче філе потрібно нарізати великими шматочками, а потім перебити блендером або пропустити через м'ясорубку.
- Додайте в курячий фарш яйце і перебийте блендером.
- Потім потрібно додати крохмаль, подрібнений зубчик часнику, сіль та перець.
- Ретельно перемішайте фарш та кілька разів відбийте його. Для цього потрібно просто взяти в руки всю масу та з силою кинути назад у миску.
- Подрібніть кріп.
- Твердий сир натріть на тертці.
- Вершкове масло потрібно порізати невеликим кубиком - повинно вийти 6-7 штук.
- Потім треба намочити руки, взяти трохи фаршу і на долоні сформувати з нього круг.
- У середину потрібно покласти трохи зелені та шматочок вершкового масла, а потім сформувати котлету.
- Покладіть котлети у форму для запікання і посипте твердим сиром.
- Поставте форму в нагріту до 200 градусів духовку та випікайте 15-20 хвилин.
- Ліниві котлети по-київськи готові!
Смачного!
Пропонуємо також рецепт лінивих вареників із сухофруктами, які готуються за 10 хвилин.