Пряники – це популярні ласощі, які багато хто купує в магазині. Але зробити їх самостійно також досить просто. Тому пропонуємо рецепт смачних пряників, які довго зберігають свіжість.
Як приготувати пряники на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мілілітрів
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 200 грамів
- Кориця – 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 80 мілілітрів
- Сода – 1 чайна ложка
- Мед – 100 грамів
- Борошно - 550 грамів
- Цукрова пудра – 100 грамів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Для початку потрібно у велику миску влити кефір кімнатної температури.
- Додайте в нього цукор та яйця, перемішайте вінчиком або вилкою.
- Після цього в тісто слід влити рослинну олію і рідкий мед.
- Продовжуйте перемішувати інгредієнти, всипте соду та корицю.
- Борошно потрібно просіяти та поступово додавати в миску до інших продуктів, замішуючи м'яке тісто.
- Потім потрібно відщипувати невеликі шматочки тіста, скочувати з них кульки і, злегка прим'явши рукою, вмочити в цукровій пудрі.
- Деко слід змастити рослинною олією і викласти на нього пряники на відстані один від одного.
- Поставте деко у нагріту до 190 градусів духовку.
- Випікайте пряники 15-20 хвилин.
- Після цього остудіть їх і подавайте до чаю, кави або какао.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних домашніх кексів з апельсиновою глазур'ю.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak