Запіканка з макаронів з сиром і ніжним соусом бешамель точно сподобається всім любителям пасти. Як приготувати цю страву?
Ми поділимося рецептом смачних макаронів, запечених із сиром та соусом бешамель.
Як приготувати макарони з сиром та соусом бешамель?
Інгредієнти:
- Будь-які макарони – 200 грамів
- Твердий сир – 50 грамів
- Моцарелла – 200 грамів
- Сіль, перець та паприка – на смак
Для соусу:
- Молоко – 400 мілілітрів
- Вершкове масло – 50 грамів
- Твердий сир – 100 грамів
- Борошно - 2 столові ложки
Приготування:
- Для початку потрібно зварити макарони до стану аль денте – тобто до напівготовності. Досить проварити їх 5-6 хвилин після закипання. Після злити воду та відставити.
- Твердий сир потрібно натерти на середній тертці та одну третину відкласти убік.
- Моцарелу слід нарізати невеликими шматочками.
- У сотейнику або невеликій каструлі розтопіть вершкове масло і додайте в нього борошно.
- Перемішайте та обсмажте 1-2 хвилини.
- Після повільно влийте молоко, постійно помішуючи соус вінчиком.
- Проваріть 3-4 хвилини і додайте більшу частину сиру.
- Перемішайте та зніміть з вогню.
- Перекладіть макарони у велику миску і додайте до них соус бешамель, сіль, перець, паприку та моцарелу.
- Перемішайте та висипте у форму для запікання.
- Кілька шматочків моцарелли покладіть зверху і посипте твердим сиром, що залишився.
- Поставте в нагріту до 180 градусів духовку та запікайте 20-25 хвилин.
- Після макарони із сиром можна подавати на стіл.
Страву можна урізноманітнити, якщо додати до неї помідори, бекон, курку чи гриби.
Смачного!
Пропонуємо спробувати також голубці по-закарпатськи без рису та м'яса.