Today.ua

Макарони з сиром та соусом бешамель: рецепт ніжної страви для любителів пасти

Запіканка з макаронів з сиром і ніжним соусом бешамель точно сподобається всім любителям пасти. Як приготувати цю страву?

Ми поділимося рецептом смачних макаронів, запечених із сиром та соусом бешамель.

Як приготувати макарони з сиром та соусом бешамель?

Інгредієнти:

Для соусу:

  1. Молоко – 400 мілілітрів
  2. Вершкове масло – 50 грамів
  3. Твердий сир – 100 грамів
  4. Борошно - 2 столові ложки

Приготування:

  1. Для початку потрібно зварити макарони до стану аль денте – тобто до напівготовності. Досить проварити їх 5-6 хвилин після закипання. Після злити воду та відставити.
  2. Твердий сир потрібно натерти на середній тертці та одну третину відкласти убік.
  3. Моцарелу слід нарізати невеликими шматочками.
  4. У сотейнику або невеликій каструлі розтопіть вершкове масло і додайте в нього борошно.
  5. Перемішайте та обсмажте 1-2 хвилини.
  6. Після повільно влийте молоко, постійно помішуючи соус вінчиком.
  7. Проваріть 3-4 хвилини і додайте більшу частину сиру.
  8. Перемішайте та зніміть з вогню.
  9. Перекладіть макарони у велику миску і додайте до них соус бешамель, сіль, перець, паприку та моцарелу.
  10. Перемішайте та висипте у форму для запікання.
  11. Кілька шматочків моцарелли покладіть зверху і посипте твердим сиром, що залишився.
  12. Поставте в нагріту до 180 градусів духовку та запікайте 20-25 хвилин.
  13. Після макарони із сиром можна подавати на стіл.

Страву можна урізноманітнити, якщо додати до неї помідори, бекон, курку чи гриби.

Смачного!

Пропонуємо спробувати також голубці по-закарпатськи без рису та м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ