Багато хто з дитинства пам'ятає смак пирога з манної крупи, які готували наші мами та бабусі. І тепер вони й самі можуть побалувати своїх дітей ніжним та повітряним десертом. Як приготувати манник на кефірі?
Пропонуємо рецепт повітряного манника на кефірі із секретним інгредієнтом, який зробить десерт ще більш повітряним та пухким, а також подарує пирогу особливий аромат та смак.
Рецепт манника на кефірі
Інгредієнти:
- Манна крупа – 200 грамів
- Кефір – 200 мілілітрів
- Яйця – 3 штуки
- Сіль - чверть чайної ложки
- Цукор – 150 грамів
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Соняшникова олія – 100 мілілітрів
- Секретний інгредієнт: кокосова стружка – 70 граммів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У невелику миску потрібно насипати манну крупу, залити її кефіром і ретельно перемішати, щоб не було грудок.
- В іншій ємності необхідно змішати звичайний і ванільний цукор, сіль, розпушувач та кокосову стружку.
- У манку, замочену в кефірі, слід додати яйця і збити масу віночком.
- Потім влити олію (обов'язково, щоб вона була без запаху), додати сухі інгредієнти і ретельно перемішати.
- Форму для випікання потрібно змастити вершковим маслом та влити в неї тісто для манника.
- Поставте в духовку нагріту до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин.
- Перевірити готовність пирога можна сірником або зубочисткою.
- Після запікання манник потрібно остудити, порізати і подавати на стіл.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
Пропонуємо також рецепт іншого чудового десерту – шоколадного чизкейку без випікання.