Помідори відмінно підходять для салатів та приготування усіляких перших страв. Але іноді хочеться побалувати себе гострою закускою, а довго чекати не хочеться. Спробуйте скористатися простим рецептом маринованих помідорів по-корейськи.
Наприкінці літа помідори помітно подешевшали - якраз час готувати консервацію на зиму. Аджика, засолювання, соуси та сік – можна зробити всілякі заготовки, які стануть у нагоді взимку. А помідори по-корейськи стануть чудовим доповненням до основних страв – їх можна куштувати вже за добу.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Vitala. Вона готує томати із солодким болгарським перцем.
Інгредієнти
Вам знадобляться кілограм помідорів та продукти для маринаду:
- 2 болгарські перці;
- 1 перець чілі;
- кілька зубчиків часнику;
- пучок улюбленої зелені (петрушка, кріп, базилік);
- 50 мл олії;
- 50 мл оцту 9%;
- 1 ст. л солі;
- 50 г цукру.
Приготування
Томати слід порізати на чотири частини – якщо вони великі, і на дві, якщо маленькі. Покладіть їх у чисту банку.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Перемеліть перець, часник і зелень на м'ясорубку, додайте сіль, цукор, масло та оцет, після чого перемішайте заправку. Додайте її до помідорів і добре потрясіть ємність.
Поставте банку охолоджуватися у холодильник, перевернувши догори дном. Вже через 24 години можна куштувати овочі – вони будуть кращі на смак, коли добре промаринуються.
"Дуже смачні вони виходять. Маринад можна навіть кілька разів використовувати, коли помідори закінчаться, додайте в цей маринад свіжих. Рекомендую готувати подвійну порцію, виходить трилітрова банка", - зазначила фудблогер.
Раніше повідомлялося, що в Україні обвалилися ціни на ґрунтові помідори.