Сезон злив ще у розпалі. З осінніх сортів виходить дуже смачна консервація. Якщо ви вже засушили сливи, приготували варення та мармелад, але хочете зробити щось ще смачненьке, тоді спробуйте замаринувати сливи. У вас вийде пряна закуска до будь-якого виду м'яса. Відкривши баночку маринованих слив узимку, і почастувавши ними гостей, ви отримаєте масу компліментів на свою адресу.
Мариновані сливи на зиму
Інгредієнти (на 3 л):
- сливи – 1 кг;
- вода – 1 л,
- цукор – 300 г,
- кориця – 1 ч. л.,
- гвоздика – 15 шт.
Підготовляємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або будь-яким іншим миючим засобом, потім стерилізуємо у духовці. Для цього ставимо банки у холодну духову шафу шийкою вниз, включаємо температуру 160-180 ° С, а потім стерилізуємо близько 15-20 хвилин.
Сливи ретельно споліскуємо у воді та щільним шаром викладаємо у підготовлені банки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Головна особливість цього рецепту - маринад. Заливаємо в каструлю відфільтровану воду, додаємо цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на плиту і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Кип'ятимо кілька хвилин, потім заливаємо гарячим маринадом сливи.
Тепер беремо велику каструлю для стерилізації: на дно викладаємо рушник чи марлю, щоб банки не потріскалися. Ставимо банки зі сливами і заливаємо по горло водою. Стерилізуємо після закипання води близько 30 хвилин, потім акуратно дістаємо, закочуємо банки стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім забираємо мариновані сливи в темне прохолодне місце.
Раніше повідомлялося, як приготувати варення з абрикосів у прозорому сиропі.