Мариновані сливи на зиму: рецепт пряної закуски до будь-якого м'яса

Автор: Лобанова Єлизавета

Сезон злив ще у розпалі. З осінніх сортів виходить дуже смачна консервація. Якщо ви вже засушили сливи, приготували варення та мармелад, але хочете зробити щось ще смачненьке, тоді спробуйте замаринувати сливи. У вас вийде пряна закуска до будь-якого виду м'яса. Відкривши баночку маринованих слив узимку, і почастувавши ними гостей, ви отримаєте масу компліментів на свою адресу.

Мариновані сливи на зиму: рецепт пряної закуски до будь-якого м'яса - today.ua

Мариновані сливи на зиму

Інгредієнти (на 3 л):

  • сливи – 1 кг;
  • вода – 1 л,
  • цукор – 300 г,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • гвоздика – 15 шт.

Мариновані сливи на зиму: рецепт пряної закуски до будь-якого м'яса Підготовляємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або будь-яким іншим миючим засобом, потім стерилізуємо у духовці. Для цього ставимо банки у холодну духову шафу шийкою вниз, включаємо температуру 160-180 ° С, а потім стерилізуємо близько 15-20 хвилин.

Сливи ретельно споліскуємо у воді та щільним шаром викладаємо у підготовлені банки.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головна особливість цього рецепту - маринад. Заливаємо в каструлю відфільтровану воду, додаємо цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на плиту і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Кип'ятимо кілька хвилин, потім заливаємо гарячим маринадом сливи.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тепер беремо велику каструлю для стерилізації: на дно викладаємо рушник чи марлю, щоб банки не потріскалися. Ставимо банки зі сливами і заливаємо по горло водою. Стерилізуємо після закипання води близько 30 хвилин, потім акуратно дістаємо, закочуємо банки стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім забираємо мариновані сливи в темне прохолодне місце.

Раніше повідомлялося, як приготувати варення з абрикосів у прозорому сиропі.

Головне