Попри багато корисних властивостей редису, є категорії громадян, яким він може бути шкідливий. Про те, кому краще обмежити споживання цього коренеплоду, розповімо в цій статті.
Час редису прийшов
Оскільки заробітки в Україні не надто великі, наші співгромадяни часто орієнтуються у виборі фруктів та овочів на сезонність. Для редису зараз у цьому сенсі саме час. Його багато на полицях магазинів і ціна цілком прийнятна.
Попри те, що огірки та помідори в нашій країні популярніші для салатів, редис має багато унікальних властивостей і в цілому добре впливає на організм людини.
Велика користь
Цей овоч містить у собі багато необхідних нам металів, вітамін С і навіть природний інсулін.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вживання редису може:
- допомогти знизити артеріальний тиск;
- покращити метаболізм;
- зміцнити печінку;
- захистити від інфекцій сечовивідних шляхів;
- стабілізувати рівень цукру;
- покращити роботу підшлункової залози;
- допомогти схуднути.
Редис дуже корисний для майбутніх мам. Він містить багато фолієвої кислоти, необхідної для правильного розвитку плода.
Невелика шкода
Однак є й деякі протипоказання, які в першу чергу стосуються людей, які страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту. Якщо у вас виразка, панкреатит або гастрит із підвищеним виробленням шлункового соку, то вам редис не рекомендований.
Навіть якщо ви не обстежилися у лікаря, і не знаєте свого точного діагнозу, але часто страждаєте від печії, то краще утримайтеся від вживання цього овочу.
Вибирайте на око
Максимальну користь організму дає свіжий, не зіпсований редис. Вибираючи його, звертайте увагу як на коренеплоди, так і на бадилля. І те, й інше має бути яскравого кольору та свіже на вигляд. Спробуйте редис пальцями – що щільніше овоч, то краще.
Не купуйте редис, який пішов чорними крапками. Скоріш за все, він уже не першої свіжості.
А ось березовий сік, у якого також зараз сезон, дієтологи пити не радять. Докладніше про причини ми розповідали у нашому матеріалі.