Today.ua

Медики пояснили, чому людям варто їсти кріп щодня

Кухарі часто використовують кріп у приготуванні різних страв. Ця смачна зелень надає їжі свіжого та легкого гострого присмаку. Але на цьому її переваги не закінчуються. Кріп неймовірно корисний для організму людини, тому медики рекомендують їсти його якнайчастіше.

Медики назвали вагомі причини, чому варто додати кріп у щоденний раціон. Вони зазначають, що у зелені міститься безліч важливих здоров'я речовин, які допомагають підтримувати роботу організму.

Антиоксиданти

Як і в багатьох травах, в кропі містяться флавоноїдні антиоксиданти. Вони мають протиракові, протизапальні та противірусні властивості. Разом з тим ці речовини забезпечують захист мозку, знижують ризик серцевих захворювань та підтримують роботу імунної системи. Крім того, в кропі міститься важливий для міцного імунітету вітамін С.

Зниження холестерину

Висока кількість холестерину в крові збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту, викликаючи накопичення жирових відкладень у судинах та артеріях. А в кропі містяться флавоноїди, які мають властивості знижувати рівень холестерину в крові, що допомагає підтримувати здоров'я серця.

Зниження рівня глюкози

Медики відзначають, що речовини, які містяться в кропі, мають протидіабетичну дію, знижуючи рівень цукру в крові. Внаслідок цього регулярне вживання кропу зменшує ризик розвитку діабету 2 типу.

Поліпшення травлення

Багато хто вважає, що вживання кропу допомагає зменшити метеоризм та здуття живота. У ньому також містяться харчові волокна, що покращують перистальтику кишечника. У зелені є й речовини, які корисні для лікування розладу шлунку, гастриту та інших запальних процесів.

Поліпшення сну

За словами медиків, в кропі містяться магній і вітамін В, які корисні при лікуванні безсоння та нервових розладів, оскільки мають седативну дію. Тому його активно використовують у народній та традиційній медицині.

Здоров'я кісток

В кропі міститься безліч вітамінів та мінералів, у тому числі магній, кальцій, калій та марганець, а також вітамін D. Усі вони корисні для підтримки здоров'я кісток та еластичності суглобів.

Пропонуємо також дізнатися про корисні властивості цвітної капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ