Today.ua

Медики пояснили, чому варто їсти банани щодня

Банани – популярний тропічний фрукт. Він не тільки смачний, а й корисний для здоров'я людини, оскільки містить багато поживних речовин. Медики назвали причини, чому варто додати банани до свого щоденного раціону.

Багаті калієм

Банани є багатим джерелом калію, необхідного для багатьох функцій організму. Як каже дієтолог Джен Сільверман, одна з основних причин, через яку людині потрібен калій, - це регулювання балансу рідини в організмі. Крім того, він знижує кров'яний тиск, зміцнює кістки, покращує здоров'я серця та сприяє правильному функціонуванню м'язів.

Багаті клітковиною

Лікар медичних наук Таня Цукреброт зазначає, що в бананах міститься розчинна клітковина, яка допомагає налагодити травлення, підтримує рівень глюкози в крові, забезпечує організм енергією та запобігає запорам.

Містять вітамін В6

Медики кажуть, що, крім інших переваг, банани є відмінним джерелом вітаміну В6. Один плід середнього розміру може забезпечити організм п'ятою частиною щоденної потреби у цьому вітаміні, який є важливим для здоров'я нервової системи та правильного обміну речовин.

Допомагають скинути вагу

У бананах міститься відносно мало калорій, але водночас вони поживні. Плоди також багаті на харчові волокна, які допомагають людям довше відчувати ситість. І, отже, зменшити частоту та обсяг прийомів їжі. Це і допомагає людям у боротьбі із зайвою вагою.

Містять антиоксиданти

Банани містять кілька типів потужних антиоксидантів, які допомагають запобігти окислювальному пошкодженню клітин, спричиненому вільними радикалами. Тому регулярне вживання цих жовтих плодів знижує ризик серйозних хвороб.

Раніше медики назвали продукти, які необхідно вживати для кращої роботи мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ