Today.ua

Медики розповіли, які види горіхів найкорисніші для здоров'я

Про користь горіхів знають усі. Вони містять безліч поживних речовин, рослинні білки, жири, мінерали, клітковину та вітаміни. Але медики розповіли про ті види горіхів, які найкорисніші для організму людини, тому їх варто додати до щоденного раціону.

Мигдаль

Експерти кажуть, що мигдаль варто вживати людям, які борються зі шкірними захворюваннями. Оскільки він містить велику кількість вітаміну Е, антиоксиданту, який підтримує здоров'я шкіри та захищає її від впливу вільних радикалів, викликаних забрудненням навколишнього середовища, ультрафіолетовими променями та іншими факторами. Крім того, це багате джерело заліза, кальцію, фосфору, калію, магнію та вітамінів групи В.

Арахіс

Регулярне вживання арахісу допоможе знизити рівень холестерину в крові завдяки високому вмісту мононенасичених жирів в горіхах. Водночас активні сполуки в арахісі знижують рівень стресу, захищають від серцево-судинних захворювань та покращують пам'ять. У цьому виді горіхів також містяться вітамін Е, залізо, магній, калій та кальцій, тому багато медиків називають його суперпродуктом.

Волоський горіх

Завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3 волоські горіхи вважаються одним із найкорисніших продуктів загалом. Вони забезпечують організм важливими поживними речовинами, такими як вітамін Е, магній, цинк, калій та кальцій. Вони також містять речовини, які протидіють вільним радикалам і захищають клітини від ушкоджень.

Кеш'ю

Ці горіхи мають приємний вершковий смак, тому відмінно підходять як перекус або добавка в салати. Крім того, кеш'ю багатий на магній, який підтримує здоров'я м'язів і нервової системи, а також залізом, корисним для імунної системи. В них також є цинк, мідь, магній і марганець, ключові елементи для виробництва енергії, підтримки імунної системи та здоров'я кісток.

Фундук

Смак фундука подобається багатьом людям. Але ці горіхи ще й дуже корисні для здоров'я, оскільки вони містять важливі поживні речовини, такі як вітаміни групи В, вітамін Е, магній, кальцій і калій. Разом з тим фундук є відмінним джерелом білка та лецитину, який покращує концентрацію та пам'ять.

Нагадаємо, раніше кардіолог розповів про найкорисніший для здоров'я серця сир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ