Медовик – торт, який часто готують восени. Ароматний та ніжний десерт – ідеальне доповнення до чаю чи кави. Спробуйте змінити традиційний рецепт, додавши секретний інгредієнт.
Медовик може прикрасити будь-яке свято, його можна приготувати просто на сніданок. Можна зробити ласощі більш оригінальними, якщо змінити його звичний колір. Ні, додавати штучні барвники не варто, йдеться про натуральний продукт.
Інгредієнти
Тісто:
• 5 яєць;
• дрібка солі;
• 250 г цукру;
• 800-900 г борошна; ⠀
• 150 г вершкового масла;
• 125 г меду;
• 1 ч. л. соди з гіркою;
• 150 г шпинату – секретний компонент;
Крем:
• 250 мл вершків 33%;
• 500 г вершкового сиру;
• 100 г цукрової пудри.
Не хвилюйтеся, що шпинат якось погіршить смак торта. Медовик з ним набуде приємного і ефектного зеленого кольору, але на смак не вплине.
Приготування
Змішайте яйця з цукром, сіллю та цукром, медом та вершковим маслом. Поставте ємність із масою на водяну баню. Помішуйте та доведіть до однорідності.
Потім додайте соду і залиште на вогні ще на 1-2 хвилини. Подрібніть шпинат у блендері та перемішайте з іншими інгредієнтами, залиште наполягати на 15 хвилин.
Після цього додайте борошно, що просіює, і замісіть тісто. Воно має бути м'яким і трохи липнути до рук. Сформуйте 8 кульок і надішліть їх охолоджуватись на годину в холодильник.
Після зазначеного часу потрібно розкотити кульку тіста, наколоти її вилкою і відправити на пергамент. Випікайте 5 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Залишки тіста слід подрібнити у блендері до крихти.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Залишається приготувати крем. Змішайте охолоджені вершки з цукровою пудрою і вершковим сиром до густоти.
Змастіть коржі, у тому числі верхній. Посипте крихтою та приберіть у холодильник на 3-4 години. Оптимально, якщо медовик прописуватиметься цілу ніч. Смачного!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати медовик без розкочування коржів.