У новорічні свята багато господинь печуть для близьких різні солодощі. Особливою популярністю користуються медово-імбірні пряники, які дуже смачні та прості у приготуванні. Як їх зробити?
Пропонуємо простий покроковий рецепт святкових ласощів.
Медово-імбирні пряники своїми руками
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 400 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Цукор - 40 грамів
- Мед – 100 грамів
- Сода – половина чайної ложки
- Імбир – 1 чайна ложка
- Кориця – 1 чайна ложка
Приготування:
- Візьміть невеликий сотейник і покладіть у нього мед, цукор, спеції та вершкове масло.
- Поставте посуд на маленький вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
- Потім зніміть сотейник з вогню і додайте соду, ретельно перемішавши інгредієнти.
- Відставте масу на п'ять хвилин, щоб вона трохи охолола.
- Потім можна вбити одне яйце і добре перемішати.
- Після ввести в тісто просіяне борошно, перемішати і додати друге яйце.
- Замісіть щільне та однорідне тісто.
- Візьміть два листи пергаменту і покладіть між ними тісто.
- Розкатайте його в пласт завтовшки близько половини сантиметра.
- Зніміть верхній пергамент і формами виріжте пряники.
- Перекладіть їх на застелене пергаментом деко і випікайте 10 хвилин у нагрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
- Після цього остудіть медово-імбірні пряники, прикрасьте їх глазур'ю і подавайте до столу.
А раніше ми ділилися рецептом простого торта, який не потребує випічки.