У новорічні та різдвяні свята у багатьох сім'ях заведено пекти медово-імбірні пряники. Це смаколики, які люблять і дорослі, і діти. А головне – вони досить просто готуються навіть у домашніх умовах.
Ми поділимося рецептом медово-імбірних пряників, з яким впорається навіть кулінар-початківець.
Рецепт медово-імбирних пряників
Інгредієнти:
- Борошно - 250 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Яйце – 1 штука
- Вершкове масло – 100 грамів
- Мед - 2 столові ложки
- Сода – половина чайної ложки
- Імбир мелений - 2 чайні ложки
- Кориця мелена – 1 чайна ложка
- Гвоздика мелена – 1 чайна ложка
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Просійте 200 г борошна і змішайте їх з содою, імбиром, гвоздикою і корицею.
- У невеликій мисці перемішайте м'яке вершкове масло та цукор і акуратно збийте їх міксером на невисокій швидкості.
- Додайте яйце і продовжуйте збивати масу.
- Мед необхідно нагріти на паровій бані, додати в яєчну суміш і ретельно перемішати.
- Поступово всипайте в рідку суміш борошно з содою та спеціями, замішуючи м'яке тісто силіконовою лопаткою.
- Борошно, що залишилося, насипте на стіл і викладіть тісто.
- Замісіть його руками та покладіть у чисту суху миску.
- Накрийте харчовою плівкою та поставте тісто в холодильник на 2 години.
- Після цього розкатайте у пласт товщиною близько 0,5 сантиметра і виріжте будь-які фігурки за допомогою спеціальних форм або ножа.
- Перекладіть їх на застелене пергаментом деко і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
- Випікайте пряники 5-7 хвилин до рум'яного кольору.
- Дайте їм охолонути і подавайте на стіл.
- За бажання медово-імбірні пряники можна прикрасити глазур'ю.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом іншого домашнього десерту – медового печива.