Today.ua

Медово-імбирні пряники у домашніх умовах: як приготувати святкові смаколики

У новорічні та різдвяні свята у багатьох сім'ях заведено пекти медово-імбірні пряники. Це смаколики, які люблять і дорослі, і діти. А головне – вони досить просто готуються навіть у домашніх умовах.

Ми поділимося рецептом медово-імбірних пряників, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Рецепт медово-імбирних пряників

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Просійте 200 г борошна і змішайте їх з содою, імбиром, гвоздикою і корицею.
  2. У невеликій мисці перемішайте м'яке вершкове масло та цукор і акуратно збийте їх міксером на невисокій швидкості.
  3. Додайте яйце і продовжуйте збивати масу.
  4. Мед необхідно нагріти на паровій бані, додати в яєчну суміш і ретельно перемішати.
  5. Поступово всипайте в рідку суміш борошно з содою та спеціями, замішуючи м'яке тісто силіконовою лопаткою.
  6. Борошно, що залишилося, насипте на стіл і викладіть тісто.
  7. Замісіть його руками та покладіть у чисту суху миску.
  8. Накрийте харчовою плівкою та поставте тісто в холодильник на 2 години.
  9. Після цього розкатайте у пласт товщиною близько 0,5 сантиметра і виріжте будь-які фігурки за допомогою спеціальних форм або ножа.
  10. Перекладіть їх на застелене пергаментом деко і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  11. Випікайте пряники 5-7 хвилин до рум'яного кольору.
  12. Дайте їм охолонути і подавайте на стіл.
  13. За бажання медово-імбірні пряники можна прикрасити глазур'ю.

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом іншого домашнього десерту – медового печива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ