Сало - не лише смачний делікатес, а й корисний для здоров'я продукт, якщо вживати його з розумом. Важливо їсти сало у правильний час та в помірній кількості, і тоді воно принесе вам лише користь.
В який час доби корисно вживати сало
Медики радять їсти сало або зранку, або ввечері. Розглянемо, у чому різниця.
Для тих, хто звик прокидатися і снідати рано, інакше кажучи для "жайворонків", рекомендується перейти саме на ранкове вживання сала. Якщо з'їсти на сніданок 10-30 г сала (не пізніше 9 ранку), то протягом дня вам буде простіше працювати, навчатися або тренуватися. Крім того, сало запускає та покращує травлення.
"Совам" і людям, які змушені бути найбільш активними в другій половині дня, або працюють у нічні зміни, варто вживати сало у вечірні години. Однак увечері кількість сала має бути меншою, ніж зранку - не більше 10 г продукту.
Медики радять вживати саме сире сало, а не смажене чи копчене. Це важливий нюанс.
Варто врахувати, що ця рекомендація стосується здорових людей. Так як відсоток їх невеликий, а сало дійсно продукт корисний, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем, чи немає у вас якихось протипоказань до вживання цього продукту. І не забувайте, що все має бути в міру. Надлишок сала в раціоні може призвести до небажаних наслідків навіть у тих, хто не має жодних протипоказань до вживання продукту.
Раніше повідомлялося, що в Україні обвалилися ціни на м'ясо і сало в грудні.