Прийшла Масляна – одне з найсмачніших свят. Цього тижня млинці стають однією з головних страв у багатьох будинках. Їх подають зі свіжою сметаною, медом чи варенням, або ж загортають у них солодку чи солону начинку. Пропонуємо простий рецепт млинців на молоці та воді, які зможе зробити навіть недосвідчена господиня.
Рецепт млинців на молоці та воді
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мілілітрів
- Вода – 250 мілілітрів
- Борошно - 250 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль – третина чайної ложки
- Рослинна олія – 2 столові ложки
Приготування:
- У глибоку миску влийте половину молока та води.
- Вбийте яйця, додайте сіль та цукор.
- Ретельно збийте вінчиком або вилкою інгредієнти і влийте олію.
- Після цього додайте просіяне борошно і ретельно перемішайте.
- Влийте молоко і воду, що залишилися, регулюючи консистенцію тіста - чим рідкішим воно вийде, тим тоншими і ніжнішими будуть млинці.
- Нагрійте сковороду і змастіть її несолоним шматочком сала або невеликою кількістю олії.
- Випікайте млинці, наливаючи невелику кількість тіста на сковороду, і розподіляючи його по поверхні.
- Складайте готові млинці на тарілку і змащуйте кожен вершковим маслом, щоб вони не злиплися.
Смачного!
Пропонуємо й інший рецепт тонких млинців на воді, які теж підходять для будь-якої начинки.