Today.ua

Модні зачіски, які шкодять здоров'ю волосся: краще їх не робити

Зачіска може прикрасити модний образ жінки, але і завдати шкоди здоров'ю її локонів. Перукарі та трихологи відзначають, що деякі укладання негативно позначаються на стані шкіри голови та волосся. Тому їх варто робити якомога рідше. Про які зачіски попереджають фахівці?

Високий хвіст

Збираючи та затягуючи волосся у високий хвіст, можна виглядати чудово та стильно. Але насправді таке укладання дуже шкодить волоссю. В результаті тривалого розтягування волоски стають слабкими та виснаженими, тому можуть активно випадати. У довгостроковій перспективі це може призвести навіть до серйозної втрати волосся.

Гладкий пучок

Таке укладання залишається популярним серед модниць, оскільки виглядає елегантно та не вимагає особливих зусиль. Але воно дуже шкідливе для здоров'я волосся. Знову ж таки через туге затягування локони можуть витончитися і почати випадати. Тому краще не робити цю зачіску занадто часто або просто не затягувати сильно волосся.

Тугі коси

Така зачіска може завдати справді серйозної шкоди шкірі голови та волоссю. Щільно заплетені кіски по всій голові призводять до пошкодження волосяних фолікулів. І щоб їх вилікувати доведеться витратити чимало часу та косметичних засобів.

Нарощування

На жаль, тенденція нарощування волосся ніяк не йде на спад, тому тисячі модниць продовжують робити цю процедуру. Але їм варто дізнатися, що вплетення штучного волосся створює додаткове навантаження на волосяні фолікули. І в результаті може призвести до випадіння волосся.

Пропонуємо також дізнатися, як за допомогою зачіски виглядати молодшою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ