Today.ua

Можна додавати у все: названа спеція, що спалює жир і прискорює метаболізм

Більше не потрібно потіти у спортзалі та морити себе дієтами. Вчені назвали прянощі, додавання яких допоможе спалити жир, покращити метаболізм і навіть наростити м'язову масу.

Йдеться про кардамон.

Крім боротьби із зайвою вагою кардамон – потужний антиоксидант, що перешкоджає старінню організму, він виводить токсини, знижує рівень холестерину та зміцнює імунітет. Прянощі добре поєднуються практично з усіма продуктами, але найчастіше її додають у супи, рис, овочі, картоплю, салати, закуски, рагу і в домашні алкогольні напої.

Вчені Техаського університету A&M та Національного інституту медичних наук та харчування Мексики виявили, що кардамон може спалювати калорії та підтримувати вагу тіла, одночасно підвищуючи апетит та кількість споживання їжі.

У ході дослідження група мишей, яка з'їла більше їжі, але з додаванням кардамону, набрала менше ваги, ніж друга група. У тому організмі відбулося зниження жиру і набір м'язової маси.

На біохімічному рівні споживання кардамону призвело до збільшення розщеплення жирів та зменшення розміру жирових відкладень, перешкоджаючи накопиченню жиру у тканинах. Пряність також збільшила концентрацію клітини, яка виробляє енергію у м'язових тканинах та печінці. Завдяки чому організм витрачав більше енергії.

Говорячи про кількість, яку потрібно з'їсти людині для досягнення бажаного результату, вчені називають 8-10 стручків кардамону на добу.

Редакція не рекомендує займатися самолікуванням або застосовувати експериментальні методики боротьби із зайвою вагою.

Нагадаємо, вчені винайшли препарат, з яким можна схуднути без дієт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ