Ох, бочкові помідори, мабуть, кожен знає цей смак. Але не кожен вдома, особливо у квартирі, може дозволити собі такий спосіб заготівлі томатів на зиму. Однак досвідчені господині розповіли, як, використовуючи пластикове відерце з-під йогурту або порошку (добре вимивши), приготувати смачні квашені помідори.
Квашені помідори - рецепт
Помідори потрібні м'які, але не перестиглі, без тріщин і псування, бажаного одного розміру.
Інгредієнти:
- помідори
- 5 ст. л. солі
- 5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. столового хрону
- 5-6 листя хрону
- корінь та листя петрушки
- листя базиліка
- листя м'яти
Спосіб приготування:
- Помідори замочити у холодній воді.
- Зелень промити у проточній воді, злегка розтерти між долонями, щоб вона пустила аромат, і покласти на дно пластикового відра.
- Зверху у відро щільно викладаємо помідори, зверху накривши листям петрушки і додавши ложку хрону.
- Готуємо розсіл: у 5-літрове відро набираємо хорошу воду, додаємо сіль, цукор і перемішуємо.
- Розсолом заливаємо помідори, зверху прикриваємо листям хрону, притискаємо тарілкою, щоб томати потонули у рідині та накриваємо кришкою.
- Відро прибрати в темне місце на 2-3 дні, а потім перенести до підвалу чи льоху.
- Готові бочкові помідори із пластикового відра можна їсти за місяць-півтора.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати мариновані огірки як у McDonald's – покроковий рецепт пікантної консервації в домашніх умовах.