Today.ua

На смак не гірше за бочкові: рецепт квашених помідорів у пластиковому відрі

Ох, бочкові помідори, мабуть, кожен знає цей смак. Але не кожен вдома, особливо у квартирі, може дозволити собі такий спосіб заготівлі томатів на зиму. Однак досвідчені господині розповіли, як, використовуючи пластикове відерце з-під йогурту або порошку (добре вимивши), приготувати смачні квашені помідори.

Квашені помідори - рецепт

Помідори потрібні м'які, але не перестиглі, без тріщин і псування, бажаного одного розміру.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Помідори замочити у холодній воді.
  2. Зелень промити у проточній воді, злегка розтерти між долонями, щоб вона пустила аромат, і покласти на дно пластикового відра.
  3. Зверху у відро щільно викладаємо помідори, зверху накривши листям петрушки і додавши ложку хрону.
  4. Готуємо розсіл: у 5-літрове відро набираємо хорошу воду, додаємо сіль, цукор і перемішуємо.
  5. Розсолом заливаємо помідори, зверху прикриваємо листям хрону, притискаємо тарілкою, щоб томати потонули у рідині та накриваємо кришкою.
  6. Відро прибрати в темне місце на 2-3 дні, а потім перенести до підвалу чи льоху.
  7. Готові бочкові помідори із пластикового відра можна їсти за місяць-півтора.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати мариновані огірки як у McDonald's – покроковий рецепт пікантної консервації в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ