Today.ua

Найшкідливіша поза для сну: небезпечна для майбутніх мам і призводить до болі в спині

Поза для сну – це питання особистої зручності. Але є одна, яка може погіршити стан здоров'я. Як краще не лягати під час нічного відпочинку?

Гарний сон – крок до хорошого здоров'я, тому важливо відповідально підходити до вибору пози. І багато медиків говорять, що спати на животі – не найкраща ідея.

Чому не варто спати на животі?

Сон на животі допомагає чоловікам боротися з хропінням, а ось жінкам, які хочуть зберегти красу та молодість шкіри, краще вибрати іншу позу. Бо лежання, пригорнувшись обличчям до подушки, може спричинити дефекти шкіри.

Вся справа в тому, що дерма постійно стикається з наволочкою, яка вбирає піт під час нічного відпочинку. І ці забруднення потрапляють у пори, що може призвести до появи прищів.

Така поза для сну може викликати болі в спині, шиї, попереку та плечах. Таке положення тіла не найсприятливіше, оскільки викликає скутість та інші неприємні симптоми. Сон на животі створює велике навантаження на хребет, тому краще намагатися проводити довгий час у такій позі.

Сон у цій позі є потенційно небезпечним для майбутніх мам, оскільки це може призвести до погіршення кровопостачання плода. Особливо це актуально на останніх місяцях вагітності. Вагітним жінкам краще спати на боці.

Серед можливих проблем, які можуть виникнути через нічний відпочинок на животі, - м'язові болі та зайве навантаження на суглоби, а також головні болі та мігрень. Тому краще відмовитись від цієї звички.

А раніше ми писали про саму шкідливу позу для сидіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ