Харчування жінки під час вагітності впливає не лише на її здоров'я, а й на розвиток малюка. Тому важливо дотримуватися здорової дієти, відмовившись від деяких продуктів, які можуть бути небезпечними для майбутньої дитини.
Раціон майбутньої мами має бути багатий вітамінами, мінералами та цінними жирами та білками. А ось про те, що їй не варто їсти, ми розповімо далі.
Які продукти не потрібно їсти під час вагітності?
Ковбаса
Сиров'ялена або сирокопчена ковбаса не підходять вагітним жінкам. А все тому, що може містити сире м'ясо. І воно може бути небезпечним для здоров'я ще не народженого малюка та його матері через велику кількість бактерій у ньому. Тому краще їсти правильно приготоване м'ясо.
Скумбрія
Ця риба багата на омега-3, тому вона дуже корисна для людей. Та не для вагітних жінок. Під час виношування дитини краще відмовитись від вживання скумбрії, в якій міститься велика кількість ртуті. Цей метал небезпечний для розвитку малюка і може пошкодити його нервову систему та серце.
Непастеризоване молоко
Молоко "з-під корови" небезпечне тим, що містить мікроорганізми та бактерії, які незміцнілий організм плода не може побороти. Тому вагітним жінкам краще не пити непастеризоване молоко, щоб захистити себе та майбутнього малюка від захворювань та інфекцій, що спричиняють порушення розвитку.
Печінка
Відомо, що печінка – найкраще джерело заліза, яке так необхідне жіночому організму в період вагітності. Проте є й інший бік медалі. Печінка містить велику кількість вітаміну А. І у великих дозах вона може бути небезпечною для дитини, і в перспективі може викликати жовтяницю.
Яйця
З цим продуктом вагітним потрібно бути вкрай обережними. Особливо тим жінкам, які люблять яйця некруто. Щоб уникнути бактеріальних інфекцій, особливо сальмонельозу, жінкам у положенні потрібно вживати тільки зварені круто або добре засмажені яйця.
А раніше ми писали про продукти, що прискорюють процес старіння.