Зазвичай огірки рідко використовуються для приготування ікри, але господарки, що часто експериментують на кухні, зрозуміли, що така страва має ідеальний смак. Пропонуємо рецепт оригінальної намазки для бутербродів з огірками та іншими овочами.
Рецепт намазки з огірків
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кілограм
- Цибуля – 2 штуки
- Морква – 2 штуки
- Болгарський перець – 2 штуки
- Томатна паста – 4 столові ложки
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль - 1 столова ложка
- Цукор – 2 столові ложки
- Оцет 9% - 1 столова ложка
- Рослинна олія - 70 мл
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- За пару годин до початку приготування свіжі огірки необхідно залити холодною водою і періодично її міняти на свіжу.
- Потім огірки необхідно нарізати дрібним кубиком або просто натерти на великій тертці.
- Додайте до них сіль, перемішйте та залиште на 10-15 хвилин, щоб огірки пустили сік.
- Моркву та перець потрібно очистити, помідори розрізати навпіл і видалити плодоніжку, а потім перекрутити овочі через м'ясорубку окремо.
- Цибулю слід очистити і дрібно порізати.
- У каструлі з товстим дном нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю і моркву на середньому вогні.
- Додайте в каструлю огірки і протушкуйте 25 хвилин.
- Змішайте подрібнені помідори та солодкий перець, додайте томатну пасту і добре перемішайте.
- Перекладіть томатну суміш у каструлю.
- Додайте оцет, сіль та цукор.
- Перемішайте і протушкуйте 10 хвилин, не накриваючи кришкою.
- Покладіть в ікру подрібнений часник і протушкуйте ще п'ять хвилин.
- Потім розкладіть гарячу ікру по стерилізованих банках і закатайте.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт апетитного салату з рисом та овочами на зиму.
Популярні зараз
Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави
Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“