Today.ua

NASA оголосило конкурс серед претендентів для участі в марсіанській місії

NASA оголосило конкурс на підбір учасників марсіанської місії. Щоправда, на Марс вони поки що не полетять, а залишатимуться на Землі. Але для них будуть створені умови, максимально наближені до перебування на Червоній планеті. У таких умовах, штатних і нештатних, вони повинні будуть протриматися рік.

Подавати заявки на участь у марсіанській місії можна до 2 квітня.

Наземна марсіанська місія, що отримала назву "Марсіанська дюна Альфа" – одна із трьох наземних місій, які мають максимально підготувати людей до реального перебування на Марсі. Вона розпочнеться навесні 2025 року.

Експеримент проходитиме у Космічному центрі імені Джонсона у Х'юстоні. Учасникам марсіанської "експедиції" доведеться цілий рік прожити в замкнутому приміщенні площею у 160 квадратних метрів. У розпорядженні членів місії буде 3D-принтер, а також певна кількість ресурсів, необхідних для життя. Їм доведеться провести цей рік в умовах обмежених ресурсів. Крім того, в ході експерименту їм імітуватимуть поламки техніки, відсутність або затримки радіозв'язку та інші прикрощі, які можуть очікувати людей на Червоній планеті.

Вимоги до учасників марсіанської місії

До учасників експерименту висувається низка вимог:

Причини, заради яких варто спробувати потрапити до цієї місії:

Нагадаємо, запорізький інвестор та бізнесмен Максим Поляков займається створенням космічної компанії у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ