Today.ua

Натуральне добриво для малини, яке допоможе збільшити врожай: рецепти

Саджаючи малину на своїй ділянці, люди хочуть отримати багатий урожай. Але для цього потрібно докласти зусиль. Наприклад, удобрити кущі, щоб вони дали багато ароматної, солодкої та великої ягоди. Пропонуємо кілька простих рецептів добрив, які зміцнюють рослину та допомагають збільшити врожай.

Деревна зола

Розчин із деревної золи допоможе заповнити нестачу калію та фосфору у рослини, що дасть йому силу для гарного врожаю. Приготувати його досить легко. Потрібно розчинити у відрі води 250 г золи, настояти один день, після процідити і поливати малину під корінь. Повторювати таке підживлення можна не частіше 3-4 разів на місяць.

Дріжджі

У дріжджах містяться мінерали та вітаміни, які допомагають малині рости та давати урожай. Тому їх часто використовують для приготування добрива. Щоб зробити цей корисний розчин, потрібно в 10 літрах води розчинити 10 г сухих дріжджів та п'ять столових ложок цукру. Залишити на дві години, а потім отриману суміш розводити водою у співвідношенні 1:5 і поливати кущі.

Кропива

Ця трава також корисна для розвитку багатьох рослин, зокрема і малини. Необхідно взяти пластикове відро та наповнити його на дві третини кропивою. Залийте траву теплою водою, накрийте кришкою чи плівкою і залиште на два тижні в теплому місці, періодично помішуючи. Потім настій потрібно розводити чистою водою у співвідношенні 1:10 та удобрювати їм малину.

Пропонуємо також кілька варіантів добрив для багатого врожаю моркви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ