Today.ua

Натуральні підсолоджувачі: досвідчені господині розповіли чим замінити цукор у випічці

Булочки, печиво, пироги та інша домашня випічка – це заборонена їжа для тих, хто бореться із зайвою вагою чи діабетом. Все тому, що в них міститься багато цукру. Але, на щастя, є кілька продуктів, які здатні його замінити, зробивши десерти кориснішими.

Щоб не позбавляти себе улюблених солодощів, досить просто замінити цукор більш натуральними та корисними інгредієнтами.

Кориця

Ця популярна приправа хоч і не має солодкого смаку, але вона впливає на ті ж рецептори мозку, які реагують на споживання цукру. Тому вона може стати його ідеальним замінником. Кориця відмінно підходить для будь-якої випічки і приносить більше користі організму, ніж цукор.

Стевія

Це натуральний замінник цукру рослинного походження. Екстракт стевії підходить для додавання в креми або тісто. Але важливо враховувати, що він набагато солодший за звичайний цукор, тому варто правильно розрахувати дозування, щоб не отримати надто солодкий десерт.

Мед

Мед – один із найкращих замінників цукру. Він подарує неповторний смак випічці та не нашкодить здоров'ю. Його можна додавати в тісто або просто поливати несолодкі булочки чи пироги.

Бананове пюре

Його використовують ті люди, які дотримуються правильного харчування. Бананове пюре може стати чудовою заміною не лише цукру, а й яєць у тесті. З таким інгредієнтом десерти виходять смачнішими та кориснішими.

Фініки

Фініки або фінікову пасту можна додавати в тісто, випікаючи пироги, печиво або кекси. Вони нададуть випічці солодощі та цікавий відтінок. Перед тим, як додавати їх у тісто, фініки потрібно замочити в холодній воді на деякий час.

Пропонуємо також дізнатися про продукти, які можна їсти у великих кількостях та не боятися за здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ