У холодну пору року організм людини піддається нелегким випробуванням. Величезна кількість вірусів призводить до частих хвороб, тому в цей період важливо зміцнювати імунну систему. І зробити це можна без ліків, а за допомогою збільшення кількості корисних продуктів у своєму раціоні.
Ми розповімо про те, які продукти допомагають підвищити імунітет узимку.
Цитрусові
Багато лікарів радять людям вживати вітамін С для покращення імунної системи. І саме в цитрусових міститься його велика кількість. За такої різноманітності вибору, яку зараз пропонують магазини, кожна людина зможе знайти саме те, що їй до смаку. Це можуть бути грейпфрути, апельсини, лайми, лимони чи мандарини.
Брокколі
Цей овоч багатий вітамінами А, С, Е та мінералами, а також клітковиною та антиоксидантами, тому є одним із найкорисніших. Але найкращий спосіб зберегти всю користь броколі – це готувати їх мінімальну кількість часу на пару. Так ви зможете отримати від вживання овочів більшу кількість поживних речовин.
Імбир
Вживання імбиру взимку (та й в іншу пору року) може допомогти зменшити запалення в організмі. Якщо додавати його до страв або напоїв, то можна прискорити процес одужання та зміцнити імунітет.
Мигдаль
Всі знають про користь вітаміну С у сезон застуд, але не варто забувати і про те, що вітамін Е також є потужним антиоксидантом, що допомагає зміцнити імунну систему. І з'їдаючи всього пів склянки мигдалю можна забезпечити організм майже 100 відсотками денної норми вітаміну Е, що рекомендується.
М'ясо птиці
У м'ясі курки або індички велика кількість вітаміну В6, який відіграє важливу роль у багатьох хімічних реакціях, що відбуваються в організмі. І бульйон, приготований з м'яса та кісток птиці, містить желатин, хондроїтин та інші поживні речовини, корисні для здоров'я кишечника та імунної системи. Саме тому його часто радять їсти під час хвороби.
Нагадаємо також про найкорисніші та найдешевші українські продукти.