Каша – найвідоміший вид сніданку серед українців. Але багато хто вважає корисним продуктом їжу, яку помилково популяризують адепти правильного харчування. Відомий український тренер Юрій Попко закликав не вживати вівсянку.
![Названа найгірша каша для сніданку, яка вважається найкориснішою Названа найгірша каша для сніданку, яка вважається найкориснішою - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2023/09/kaash-ep-kasha-768x513.jpg)
Йдеться саме про каші швидкого приготування. Такі продаються вже із додаванням цукру або замінників, сухофруктів, ароматизаторів та інших шкідливих інгредієнтів. Попко назвав цей сніданок поганим 100-відсотковим рафінованим вуглеводом.
"За пів години, максимум через годину ви будете голодні, тому що цей продукт дуже швидко перетравлюється. До того ж з такого сніданку ваш організм не отримає корисних мікроелементів", - пояснив експерт.
Тренер звернув увагу на справді корисну вівсяну чи гречану кашу, яку не просто заливають окропом чи гарячим молоком, а варять протягом 20 хвилин. Такий сніданок стане ще кориснішим, якщо додати до нього топлене масло ГХІ або оливкову олію.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Посмотреть эту публикацию в InstagramЗа словами Юрія, треба додати до каші білок, це можуть бути яйця. А варити крупу краще не на воді, а на кістковому бульйоні, який багатий на амінокислоти. Додавши в тарілку зелені, можна отримати повноцінний збалансований прийом їжі зі складними вуглеводами, жирами, білками та клітковиною.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Якщо хочеться саме солодкого сніданку, можна додати у кашу ягоди чи подрібнені фрукти, а також горіхи чи сир, щоб збалансувати склад. Тренер звернув увагу, що сніданок не варто пропускати, але можна скоригувати час його вживання.
Раніше було названо найшкідливішу кашу, яку краще виключити з раціону харчування.