Каша – найвідоміший вид сніданку серед українців. Але багато хто вважає корисним продуктом їжу, яку помилково популяризують адепти правильного харчування. Відомий український тренер Юрій Попко закликав не вживати вівсянку.
Йдеться саме про каші швидкого приготування. Такі продаються вже із додаванням цукру або замінників, сухофруктів, ароматизаторів та інших шкідливих інгредієнтів. Попко назвав цей сніданок поганим 100-відсотковим рафінованим вуглеводом.
"За пів години, максимум через годину ви будете голодні, тому що цей продукт дуже швидко перетравлюється. До того ж з такого сніданку ваш організм не отримає корисних мікроелементів", - пояснив експерт.
Тренер звернув увагу на справді корисну вівсяну чи гречану кашу, яку не просто заливають окропом чи гарячим молоком, а варять протягом 20 хвилин. Такий сніданок стане ще кориснішим, якщо додати до нього топлене масло ГХІ або оливкову олію.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
За словами Юрія, треба додати до каші білок, це можуть бути яйця. А варити крупу краще не на воді, а на кістковому бульйоні, який багатий на амінокислоти. Додавши в тарілку зелені, можна отримати повноцінний збалансований прийом їжі зі складними вуглеводами, жирами, білками та клітковиною.
Якщо хочеться саме солодкого сніданку, можна додати у кашу ягоди чи подрібнені фрукти, а також горіхи чи сир, щоб збалансувати склад. Тренер звернув увагу, що сніданок не варто пропускати, але можна скоригувати час його вживання.
Раніше було названо найшкідливішу кашу, яку краще виключити з раціону харчування.