Today.ua

Названі продукти, які не можна зберігати в холодильнику: швидше псуються

Багато господарок вважають холодильник ідеальним місцем для зберігання будь-яких продуктів. Насправді ж, холод може негативно позначитися на свіжості деяких із них, погіршуючи смак та харчову цінність. Які ж продукти швидко псуються на полицях холодильника?

Картопля

Зберігати картопля в холодильнику - не найкраща ідея. При низьких температурах крохмаль в овочі може перетворитися на цукор та зіпсувати текстуру та смак коренеплоду. Натомість краще зберігати картоплю в прохолодному темному місці з гарною вентиляцією.

Цибуля

Цибуля досить чутлива до вологи, тому тривале зберігання в холодильнику може призвести до того, що її текстура стане м'якшою. Разом з тим овоч має сильний запах, який можуть увібрати інші продукти. І мало хто захоче їсти, наприклад, десерт із присмаком цибулі.

Мед

У меді містяться натуральні консерванти, тому його не можна зберігати у холодильнику. Низькі температури призводять до того, що продукт кристалізується та втрачає корисні властивості. Краще зберігати мед у закритому контейнері при кімнатній температурі.

Хліб

Багато господинь кладуть хліб у холодильник, щоб довше зберегти його свіжість. Але насправді холод прискорює процес кристалізації крохмалю, через що хлібобулочні вироби швидше псуються. Тому хліб рекомендується зберігати у сухому та прохолодному місці.

Помідори

Ці смачні та соковиті овочі надто швидко втрачають вологу, коли зберігаються у холодильнику. Вони висихають і втрачають текстуру та смак. Аналогічна ситуація зі сливами, персиками та манго. Тому краще тримати ці овочі та фрукти у мисці на кухонному столі.

Цитрусові

Лимони, апельсини та інші цитрусові краще не зберігати в холодильнику, де вони швидше втрачають вологу та покриваються темними плямами. Ідеальне місце зберігання таких продуктів – окремий посуд, який стоїть у приміщенні з кімнатною температурою.

Пропонуємо також дізнатися про продукти, які завжди повинні бути в домі, тому що вони є неймовірно корисними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ