Через нестабільну погоду цього року - прохолода змінилася на тропічну спеку, багато врожаю серйозно постраждало, а українці зазначають, що огірки виросли гіркі. Досвідчені господині поділися лайфхаком, що робити, якщо купили саме такі.
Гіркота в плодах з'являється через речовину під назвою кукурбітацин, яка активується, якщо рослина росте в несприятливих умовах, її атакують шкідники або недостатньо вітамінів та поживних речовин у ґрунті. Також огірки нерідко мають гіркоту, якщо їх зняли з куща пізніше за встановлений термін.
Гіркі огірки не є небезпечними для людини і в них стільки ж користі, скільки і в звичному продукті. Однак смак має значення і може навіть зіпсувати салат.
Якщо ви купили гіркі огірки, це не означає, що їх потрібно відправляти у відходи. Є лайфхак, який допоможе повернути їм колишній смак.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для цього потрібно зчистити шкірку огірків, тому що саме там міститься найбільша кількість кукурбітацину. Після цього плоди потрібно залити крижаною водою та залишити на 5-10 хвилин.
Якщо ви хочете зробити мариновані, солоні або квашені огірки з гірких плодів, то вперед, зрештою, у них не буде неприємного смаку. Однак це не вийде з малосольними огірками – гіркота залишиться.
Пропонуємо спробувати закатати солоні огірки на зиму без оцту та стерилізації.