Через нестабільну погоду цього року - прохолода змінилася на тропічну спеку, багато врожаю серйозно постраждало, а українці зазначають, що огірки виросли гіркі. Досвідчені господині поділися лайфхаком, що робити, якщо купили саме такі.
Гіркота в плодах з'являється через речовину під назвою кукурбітацин, яка активується, якщо рослина росте в несприятливих умовах, її атакують шкідники або недостатньо вітамінів та поживних речовин у ґрунті. Також огірки нерідко мають гіркоту, якщо їх зняли з куща пізніше за встановлений термін.
Гіркі огірки не є небезпечними для людини і в них стільки ж користі, скільки і в звичному продукті. Однак смак має значення і може навіть зіпсувати салат.
Якщо ви купили гіркі огірки, це не означає, що їх потрібно відправляти у відходи. Є лайфхак, який допоможе повернути їм колишній смак.
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Для цього потрібно зчистити шкірку огірків, тому що саме там міститься найбільша кількість кукурбітацину. Після цього плоди потрібно залити крижаною водою та залишити на 5-10 хвилин.
Якщо ви хочете зробити мариновані, солоні або квашені огірки з гірких плодів, то вперед, зрештою, у них не буде неприємного смаку. Однак це не вийде з малосольними огірками – гіркота залишиться.
Пропонуємо спробувати закатати солоні огірки на зиму без оцту та стерилізації.