Багато хто дуже любить починати ранок із бутерброду або брати його з собою на роботу. Але не завжди такий перекус є корисним. Дієтологи розповіли, що категорично не можна їсти із хлібом.
Бутерброд із ковбасою та сиром люблять майже всі. В Україні дуже багато сімей, де саме така "страва" подається на сніданок. Їх роблять для поїздок у поїзд, на вилазку і навіть дають дітям до школи. Але вчені впевнені, що це дуже погана ідея. І навіть той факт, що сир та ковбаса багаті на білок і кальцій справу не змінюють.
Всім відомо, що ковбаса – це оброблене м'ясо, в якому міститься дуже багато солі. Вживання ковбаси, особливо у великих кількостях, може призвести до серцево-судинних захворювань.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Що в ковбасі, що в сирі міститься величезна кількість насичених жирів, що призводять до розвитку серцевих проблем. А якщо ковбасу ще й підсмажити на сковороді або нагріти бутерброд у мікрохвильовій печі, то кількість трансжирів значно збільшиться.
Однак це не означає, що треба відкидати всі бутерброди. Ні. Просто начинку потрібно обирати корисну. Наприклад, варене яйце та авокадо, додати помідори, огірки чи оливки. Яйця – джерело білка. Найкраще його відварити чи приготувати пашот. Авокадо – джерело корисних жирів.
Нагадаємо, названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу.