Today.ua

Названо головний неочевидний симптом, який може вказувати на захворювання печінки

Про жирову хворобу печінки свідчить не тільки біль у правому верхньому кутку живота під ребрами, а й інші менш очевидні симптоми. Медики розповіли, на що звернути увагу, та як по-іншому організм може подавати тривожні сигнали.

У ході досліджень з'ясувалося, що у певного відсотка хворих на захворювання печінки помічався свербіж долонь і ступнів, який посилюється у вечірній час дня. У когось свербіли тільки руки, а в когось тільки ноги.

Лікарі відзначають, що свербіж з'являється без утворення будь-якої висипки, що є головним сигналом захворювання печінки. Цей симптом може бути тривалим і нав'язливим, і навіть заважати звичному життю, бути виснажливим. Людина часто не може стриматися, розчісуючи шкіру до ран.

Точно невідомо, чому це відбувається, оскільки симптоми виявляються лише у певної кількості пацієнтів із певною стадією захворювання. Однією з теорій, вважають вчені, може бути пов'язане накопичення солей жовчних кислот.

Не потрібно ставити собі діагнози та займатися самолікуванням. У разі проблем зі здоров'ям важливо вчасно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, вчені розповіли, кому не можна спати в одному ліжку із кішками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ