Люди іноді відчувають, що почали забувати деякі речі чи не можуть сконцентруватися на якомусь завданні. Багато хто в такому випадку звертається до лікаря, щоб він виписав вітаміни чи медикаменти. Але є простіший спосіб поліпшити роботу мозку – регулярно вживати ряд корисних для органу продуктів.
Медики розповіли про те, які продукти потрібно їсти частіше, щоб покращити концентрацію та пам'ять.
Чорниця
Всі ягоди, і чорниця у тому числі містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів та мінералів. Вони є відмінним засобом для стимуляції роботи мозку та нервової системи, покращення процесів пам'яті та засвоєння нової інформації. Експерти кажуть, що регулярне вживання чорниці може зменшити ризик розвитку дегенеративних захворювань нервової системи.
Кава
Цей бадьорий напій також багатий на антиоксиданти і мінерали, які покращують роботу мозку. За словами медиків, лише дві чашки свіжої кави на день допоможе людям стати уважнішими, енергійнішими та зосередженими на тому, що вони роблять.
Авокадо
В авокадо міститься безліч корисних жирів та клітковини. Це поєднання речовин покращує роботу мозку та допомагає людині бути більш сконцентрованою, продуктивною та бадьорою. Разом з тим авокадо на довго дає почуття ситості.
Жирна риба
Це – багате джерело жирних кислот омега-3 та білка, які мають велике значення для роботи мозку, захищаючи його від окислювального стресу та підтримуючи когнітивні функції. Лосось, скумбрія, сардини та тунець – ці види риби потрібно внести до свого раціону харчування.
Горіхи
Всі види горіхів дуже корисні для здоров'я нервової системи та мозку, тому що містять багато жирів, білків та клітковини. У них також багато вітаміну Е, який бореться із запаленнями у клітинах нервової системи. Якщо часто їсти горіхи, можна поліпшити пам'ять і концентрацію.
Пропонуємо дізнатися про те, які горіхи найкорисніші для організму людини.