Усі овочі корисні для здоров'я. Але медики вважають, що деякі з них поживніші, ніж інші, тому їх обов'язково треба ввести до свого раціону. Про які овочі йдеться?
Доктор медичних наук і нутриціолог Лон Бен-Ашер, який працює в Центрі довголіття в Майамі, виділив кілька овочів, багатих на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. За його словами, вони особливо позитивно впливають на організм людини та запобігають хворобам.
Брокколі
Не всі люди люблять їсти брокколі, а дарма. Бен-Ашер каже, що в них міститься сполука під назвою сульфорафан, яка захищає організм від онкології. Водночас цей зелений овоч – багате джерело вітаміну С, який відіграє важливу роль у правильній роботі імунної системи, та калію, що сприяє зміцненню серцево-судинної системи та зниженню артеріального тиску.
Цвітна капуста
Цей овоч теж додають у своє щоденне меню не всі. Але медик радить ввести її до раціону, оскільки в цвітній капусті містяться сполуки, які допомагають захищати організм від ракових клітин. Разом з тим вона є відмінним джерелом фолієвої кислоти та вітамінів С та К.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Брюссельська капуста
За словами лікаря, у брюссельській капусті є сполука кемпферол, яка має протиракові властивості та протизапальну дію. "Відомо, що він підтримує здоров'я серцево-судинної системи, кишечника та обміну речовин, а також овоч є відмінним джерелом калію, фолієвої кислоти, магнію та вітамінів С та К", - додав Бен-Ашер.
Листові овочі
Шпинат, бурякове бадилля, листова капуста, мікрозелень, щавель, рукола, салат айсберг та інші листові овочі неймовірно корисні для людей. Медик каже, що якщо їсти їх постійно, то можна знизити ризик розвитку раку. Вони також містяться сполуки, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи та очей.
Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли про те, які ягоди найкорисніші для здоров'я людини.