Названо найкорисніші види борошна, які варто включити до щоденного раціону

Автор: Ольга Березовська

Господині часто використовують муку для приготування їжі. Особливою популярністю користується пшенична, але є кілька видів, які корисніші для здоров'я. Лікарі розповіли про те, яке борошно варто включити до щоденного раціону, щоб покращити здоров'я.

Названо найкорисніші види борошна, які варто включити до щоденного раціону - today.ua

Зарубіжне видання Healthline вивчило кілька досліджень та склало рейтинг найкорисніших для здоров'я видів борошна. Вони виділили популярні та досить рідкісні варіанти.

Кокосове борошно

Такий вид борошна дуже поживний та корисний для організму. Його готують шляхом подрібнення сушеного кокосу. Таке борошно має м'яку текстуру і легкий фруктовий аромат, що робить його відмінним варіантом для приготування десертів. Крім того, воно багате на білок, клітковину, калій і залізо. Кокосове борошно також містить корисні жири, які допомагають поліпшити обмін речовин і зменшити запалення в організмі.

Названо найкорисніші види борошна, які варто включити до щоденного раціону

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Мигдалеве борошно

Лікарі радять часто вживати це борошно, щоб зберегти здоров'я. Продукт, який готується із сушеного мигдалю, не містить глютену, зате багатий магнієм, корисними жирами, омега-3, вітаміном Е та білком. Це борошно має горіховий присмак, завдяки якому випічка набуває чудового смаку. Водночас вона покращує здоров'я мозку та знижує ризик підвищення холестерину.

Цільнозернове борошно

Це борошно часто використовують для випічки, тому його можна купити в будь-якому магазині. Воно готується шляхом перемелювання цілісного зерна з додаванням зародків та висівок пшениці. Таким чином у продукті зберігається максимальна кількість клітковини та вітамінів. Крім того, випічка з цільнозернового борошна швидше дає почуття ситості.

Гречане борошно

Гречане борошно, яке готується шляхом перемелювання гречки, багате на клітковину, білок, марганець, магній, залізо, мідь і фосфор. Дієтологи кажуть, що таке борошно відмінно підходить тим людям, які мають проблеми із серцево-судинною та травною системою. Його регулярне вживання може захистити від раку та зменшити запалення в організмі.

Названо найкорисніші види борошна, які варто включити до щоденного раціону

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вівсяне борошно

У такому вигляді борошна міститься клітковина, білок, безліч вітамінів, кальцій та корисні для здоров'я серця магній, залізо та калій. Вівсяне борошно – це продукт із низьким глікемічним індексом, тому його можна вживати навіть діабетикам. Цікаво, що його можна не купувати в магазині, а зробити вдома – просто перемолоти в кавомолці вівсяні пластівці.

Пропонуємо також дізнатися про найкорисніші листові овочі, які медики рекомендують їсти щодня.

Головне