Господині часто використовують муку для приготування їжі. Особливою популярністю користується пшенична, але є кілька видів, які корисніші для здоров'я. Лікарі розповіли про те, яке борошно варто включити до щоденного раціону, щоб покращити здоров'я.
Зарубіжне видання Healthline вивчило кілька досліджень та склало рейтинг найкорисніших для здоров'я видів борошна. Вони виділили популярні та досить рідкісні варіанти.
Кокосове борошно
Такий вид борошна дуже поживний та корисний для організму. Його готують шляхом подрібнення сушеного кокосу. Таке борошно має м'яку текстуру і легкий фруктовий аромат, що робить його відмінним варіантом для приготування десертів. Крім того, воно багате на білок, клітковину, калій і залізо. Кокосове борошно також містить корисні жири, які допомагають поліпшити обмін речовин і зменшити запалення в організмі.
Мигдалеве борошно
Лікарі радять часто вживати це борошно, щоб зберегти здоров'я. Продукт, який готується із сушеного мигдалю, не містить глютену, зате багатий магнієм, корисними жирами, омега-3, вітаміном Е та білком. Це борошно має горіховий присмак, завдяки якому випічка набуває чудового смаку. Водночас вона покращує здоров'я мозку та знижує ризик підвищення холестерину.
Цільнозернове борошно
Це борошно часто використовують для випічки, тому його можна купити в будь-якому магазині. Воно готується шляхом перемелювання цілісного зерна з додаванням зародків та висівок пшениці. Таким чином у продукті зберігається максимальна кількість клітковини та вітамінів. Крім того, випічка з цільнозернового борошна швидше дає почуття ситості.
Гречане борошно
Гречане борошно, яке готується шляхом перемелювання гречки, багате на клітковину, білок, марганець, магній, залізо, мідь і фосфор. Дієтологи кажуть, що таке борошно відмінно підходить тим людям, які мають проблеми із серцево-судинною та травною системою. Його регулярне вживання може захистити від раку та зменшити запалення в організмі.
Вівсяне борошно
У такому вигляді борошна міститься клітковина, білок, безліч вітамінів, кальцій та корисні для здоров'я серця магній, залізо та калій. Вівсяне борошно – це продукт із низьким глікемічним індексом, тому його можна вживати навіть діабетикам. Цікаво, що його можна не купувати в магазині, а зробити вдома – просто перемолоти в кавомолці вівсяні пластівці.
Пропонуємо також дізнатися про найкорисніші листові овочі, які медики рекомендують їсти щодня.