Today.ua

Названо найшкідливіше м'ясо, яке не можна вживати в їжу

Не все м'ясо однаково корисне для організму людини. Стало відомо, яку продукцію краще виключити із раціону харчування, щоб не провокувати розвиток хвороб.

У м'ясі багато вітамінів та мінералів, життєво важливих для здоров'я. У ньому є повноцінний білок, особливо важливий для дітей. Його складно одержати з їжі рослинного походження. М'ясо допомагає відновлювати сили після операцій, хвороб, інтенсивних занять спортом чи фізичною працею. Водночас слід забути про кілька видів м'ясних продуктів.

Найшкідливіші види м'яса

Червоне м'ясо краще вживати молодим та здоровим людям. Літні ж часто мають хронічні захворювання та проблеми з обміном речовин. Тому часте вживання такого продукту призводить до надлишку амінокислоти метіоніну - клітини не встигатимуть обробляти цей компонент.

Таке м'ясо також не варто їсти людям, які страждають від онкологічних хвороб. Краще замінити свинину та яловичину рибок та м'ясом птиці. З ними слід вживати салати та зелень.

Проте найшкідливіше м'ясо – максимально перероблене. Медики звертають увагу на те, що потрібно відмовитися від ковбас, пельменів, сардельок, сосисок, а також копченостей.

Не виключено, що такі продукти, які пройшли серйозну обробку, можуть містити небезпечні білкові суміші. До складу м'яса можуть входити глутамати та трансжири. Внаслідок вживання такої їжі робота організму погіршуватиметься, що призведе до скорочення тривалості життя.

Таким чином, краще вибирати натуральне м'ясо, яким можна побачити і доторкнутися до рук - взагалі зрозуміти, звідки воно взялося. Якщо говорити про ковбасні вироби, то про їх склад іноді можна тільки здогадуватися.

Раніше дієтологи назвали найшкідливіше сало, яке не можна вживати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ