У спекотні дні і дорослі, і діти люблять їсти морозиво. Виробники цих ласощів пропонують багатий вибір: пломбір, ескімо, заморожений лід та сендвічі. Але деякі сорти можуть бути шкідливими для здоров'я людини, тому їх краще не купувати.
Експерт із харчування Наталія Мазурик поділилася важливою інформацією для любителів морозива. Вона розповіла про те, на що необхідно звертати увагу при виборі цих ласощів. Саме дані на етикетці підкажуть, яке морозиво шкідливе для організму.
За словами фахівця, найкращий варіант морозива – це той, який виготовлений виключно з молочної сировини. На упаковці таких смаколиків має бути зазначено – ДСТУ 4733.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Важливо звернути увагу також на склад. Першими у списку виробники вказують ті інгредієнти, яких найбільше у продукті. У разі морозива там повинні бути вказані молочні інгредієнти. Експерт наголосила, що якщо прописане незбиране молоко, то воно натуральне, а відновлене – виготовлене з порошку.
Таблиця калорійності на упаковці морозива теж може багато сказати про його якість. Якщо в рядку жирів вказані трансжири, то такі ласощі шкідливі для здоров'я людини. Також не варто купувати продукт, на етикетці якого вказано ДСТУ 4735. Це говорить про те, що воно зроблено з рослинних жирів, тобто з додаванням кокосової чи пальмової олії.
"Найкраще обирати морозиво, в якому зазначено, які саме це жири – у натуральному вигляді, негідрогенізовані, повністю гідрогенізовані, частково гідрогенізовані. В перших трьох випадках – немає трансжирів, в останньому є", - додала Наталія.
До речі, морозиво можна приготувати вдома, щоб бути впевненим у його якості.