Сало вживає більшість українських сімей, бо це не лише смачний та ситний, а й корисний продукт. Однак є один вид сала, який потрібно виключити із раціону харчування.
У салі багато вітамінів, антиоксидантів та поліненасичених жирних кислот. Медики вважають, що воно благотворно впливають на роботу організму і навіть може запобігати розвитку хвороб.
Дієтологи звернули увагу, що корисно вживати саме сире та несолоне сало. Достатньо кількох шматочків на день, загалом краще обмежитися максимум 100 г продукту.
Варіння та смаження прибирають корисні властивості. Особливо шкідливе копчене та смажене сало. У процесі термічної обробки у продукті утворюються канцерогени. Якщо часто і у великих кількостях вживати його, рівень холестерину у крові зросте, збільшиться ризик розвитку холециститу, панкреатиту та утворення каменів у жовчному міхурі.
Популярні зараз
Більше половини українських АЗС недоливають автогаз: результати дослідження
Залужний озвучив втрати ЗСУ у війні та допустив мобілізацію жінок
Верховна Рада збільшила штрафи за незаконний збір грибів та ягід
Сире сало також не всім можна їсти. Його краще виключити із раціону людям, які страждають від захворювань нирок та печінки, а також страждають від проблем з шлунково-кишковим трактом. Справа в тому, що у будь-якому вигляді сало залишається жирним та важким продуктом, який довго перетравлюється.
Скільки коштує сало в Україні
Як повідомив портал Мінфін, у середині жовтня у супермаркетах кілограм домашнього сала коштує в середньому 254 грн. Аналогічна ціна була і у вересні.
Вартість солоного сала у торгових мережах трохи змінилася. Місяць тому його продавали по 275,29 грн, а зараз воно подорожчало до 278,80 грн.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про три види найшкідливішого чаю, які вважають корисними.