Названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу

Автор: Леся Ловіцька

Шоколад для багатьох – улюблені ласощі, тому що солодкий десерт допомагає покращити настрій. Названо продукт, який не потрібно вживати в їжу.

Названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу - today.ua

Найкорисніший шоколад

Дієтолог Ольга Безугла назвала найкориснішим чорний шоколад, який містить максимум какао – від 70%. Важливо, щоб у ньому було мало цукру. Молочний і білий шоколад містять менше корисних речовин і дуже поступаються чорному за якістю.

Слід пам'ятати, що зловживання шоколадом призводить до стрибків рівня цукру в крові та підвищення рівня холестерину через трансжири. За підсумками досліджень з'ясувалося, що при регулярному вживанні шоколаду люди частіше стикаються з мігренню. Це пов'язано з високим вмістом в какао гістаміну, тираміну та фенілаланіну.

Найшкідливіший шоколад

Найшкідливішим шоколадом для здоров'я вважається білий, у якому немає какао-порошку. У такому продукті, як правило, багато цукру, сухого молока, трансжирів та ароматизаторів. Єдиний корисний інгредієнт у складі – масло какао. Однак якщо його менше 20%, краще відмовитися від вживання таких ласощів.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України

Регулярне вживання білого шоколаду призводить до підвищення рівня тригліцеридів у крові та ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Проблема також полягає в тому, що недобросовісні виробники часто замінюють натуральні інгредієнти на дешеві та шкідливі для здоров'я.

Зловживання білим шоколадом може призвести до цукрового діабету та проблем із серцем та печінкою.

Названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Важливо, щоб цукор у переліку інгредієнтів на етикетці вказували у списку хоча б на третьому місці. Важливо, щоб у складі був мінімум компонентів - тоді перед вами якісний продукт.

Раніше був названий найшкідливіший чай, який багато людей вважають найкориснішим для здоров'я.