Шоколад став одним з найулюбленіших продуктів для багатьох людей. Ці ласощі покращують настрій і самопочуття. Не весь шоколад можна назвати корисним. Є два види, від яких краще відмовитись.
Білий шоколад
Це найсолодший шоколад - його люблять діти. Але цей десерт найшкідливіший – у ньому немає твердих частинок какао, багатих на флавоноїди та інші корисні речовини.
Такий продукт складається з масла какао (близько 20%) і цукру (близько 55%). Інші компоненти – ванілін, сухе молоко, лецитин та інші добавки. Деякі виробники замість натуральних інгредієнтів використовують небезпечні замінники.
Такий шоколад найкалорійніший. Велика кількість цукру в складі підвищує ризик розвитку карієсу та інших проблем зі здоров'ям. Регулярне вживання цих ласощів призводить до підвищення тригліцеридів у крові та ризику розвитку хвороб серця. Його краще виключити з раціону або звести вживання до мінімуму.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У білому шоколаді мінімальна харчова цінність, там немає великої кількості вітамінів, мінералів та інших цінних речовин.
Медики радять вивчати склад шоколаду. У деяких містяться трансжири, які не засвоюються та негативно впливають на здоров'я. Вони небезпечні для серця та руйнують печінку.
Цукор у списку компонентів повинен бути хоча б на третьому місці. У якісному шоколаді має бути мінімум інгредієнтів.
Шоколад з ягодами та фруктами
Шоколад з добавками містить у складі ще більше цукру та жиру, які негативно впливають на роботу серцево-судинної системи. Поєднання шоколаду з ягодами та фруктами – справжня калорійна бомба. Цей продукт сприяє збільшенню ваги, його не можна їсти тим, у кого є схильність до діабету.
Цукор загалом вважають одним з найшкідливіших продуктів, через який в організмі збільшується зростання бактерій. Медики закликають обмежити його вживання, особливо це стосується людей з онкологічними хворобами.
Найкорисніший шоколад
Чим більше в шоколаді какао, тим він корисніший. Такий продукт сприяє зменшенню рівня холестерину та запобіганню зниження когнітивних функцій. Теобромін має збуджувальну дію. Усього кілька шматочків шоколаду дозволяють відчути приплив бадьорості та енергії.
У чорному шоколаді багато антиоксидантів, білків та інших корисних речовин. Він трохи гірчить, тому смак – на любителя.
Раніше було названо найшкідливішу рибу, яку небезпечно вживати.