Today.ua

Названо найшкідливіший сир, який не можна їсти у великій кількості

Сир – калорійний, смачний та корисний продукт, який користується великим попитом серед споживачів. Деякі види сиру можуть виявитися шкідливими, особливо якщо вживати їх у великій кількості.

Сир часто використовують для бутербродів і додають до гарячих страв. Українці часто купують плавлений сир чи крем-сир – вони не лише ситні, а й бюджетні. Однак робити цього не варто, тому що ця продукція пройшла багато етапів обробки. Її не можна віднести до здорової їжі, тому не варто наражати організм на небезпеку.

У чому небезпека цих сирів

Як у плавленому сирі, так і в крем-сирі міститься багато нітрату натрію. Цю речовину використовують для профілактики спучування, найпоширенішої вади сиру, від якої він може просто розірватися при дозріванні. Е251 також додають у ковбаси – для запобігання розвитку мікроорганізмів. Компонент суттєво продовжує термін зберігання виробів.

Якщо порівняти плавлений сир з тим же твердим, наприклад пармезаном, то перший значно дешевше. Це пов'язано з низькоякісною сировиною, швидше за все при виробництві використовуються не найбільш свіжі, натуральні та якісні інгредієнти.

Який сир корисний для здоров'я

Найкорисніші сири – ті, що містять багато концентрованого сироваткового протеїну та насичують організм корисними амінокислотами.

Дієтологи високо цінують наступні види сирів:

Нагадаємо про найшкідливіший чай – є три види напою, які не можна вживати у необмеженій кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ